Idea, joka palvelisi koko kotimaista teollisuutta!

Joku on saattanut jo epäillä, että olen unohtanut koko tämän blogihomman, mutta enpä olekaan. Tällä kertaa kerron: ”Miksi juuri lehti?”. Kuten edellisessä kirjoituksessani kerroin, idea oman lehden perustamisesta syntyi jo joulukuussa 2005 ollessani sairaslomittajana silloisessa kesätyöpaikassani.

Työpisteeni taukohuone oli aina täynnä lehtiä, joista osa oli myös ns. teollisuuslehtiä. Muistan selailleeni niitä usein, mutta en koskaan varsinaisesti lukeneeni. Aloin miettiä, että eikö tämänkin voisi tehdä paremmin? Jutut eivät mielestäni houkutelleet lukemaan. Samalla ajattelin mielessäni kaikkea sitä potentiaalia, mitä teollisuudesta voisi kertoa, mitä teollisuuden ali- ja päähankintasuhde mahdollistaa, ja kuinka paljon pelkästään tämän yhden tehtaan toiminnasta riittäisi kerrottavaa.

Samaisena päivänä työnkuvani oli hyvin yksinkertainen: valvoin kuminauhan kietoutumista 60 metrin rullalle. Tämänkaltaisissa tehtävissä ajatuksilla oli usein tapana harhailla, ja visiointikin oli monesti vilkasta.

Päähäni alkoi piirtyä ajatus lehdestä, johon tekisin artikkeleita San Franciscon piilaaksosta ja Saksan teollisuusalueilta. Mielessäni oli globaali lehti, joka auttaisi kotimaisia teollisuusyrityksiä löytämään kumppaneita ympäri maailmaa. Aloin kirjoitella ajatuksiani ylös työni lomassa.

 

 

paperilappu2

Kuvassa yllä mainittu paperinpala vuodelta 2005. Siinä lukee muun muassa: ”Tehtävämme on kehittää Suomen ulkomaankauppaa ja tehdä PR:ää yhteistyökumppaneistamme ulkomailla.” Lisäksi paperissa mainitaan, että kirjoitamme artikkeleita Silicon Valleystä ja Saksan teollisuusalueilta. Nimeksi oli ehdolla mm. Effort.

 

Visio oli lopulta niin kirkas, että sama suunnittelu jatkui myöhemmin luennoilla Vaasan ammattikorkeakoulussa. Lopulta käytin myös kaiken vapaa-aikani lehti-ideani kehittelemiseen.

Poikkeuksellisen kova haluni saada toteuttaa itseäni on tehnyt tuosta epämääräisestä paperilapusta todellisuutta. Kun saan jonkun idean, en tyydy vain fiilistelemään sillä mielessäni, vaan haluan myös toteuttaa sen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s